Kunstzinnige Therapie beeldend

Biografiewerk

Coaching


http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-kleurencirkel-kleurpotlood

Kunstzinnige Therapie beeldend


Kunstzinnige Therapie is werken aan jezelf en je gezondheid met alles wat de kunst jou te bieden heeft. Je werkt met eenvoudige oefeningen in tekenen, schilderen of boetseren die gericht zijn op je klachten en dat werkt door tot in je fysieke lichaam.
Kunstzinnige Therapie is geschikt voor volwassenen en kinderen. We kunnen er bij praten maar dat hoeft niet: je kunt ook spreken met kleur en vorm en dat opent juist nieuwe mogelijkheden tot inzicht. Het gaat niet om het maken van grote kunst en je hoeft ook niet artistiek te zijn. Een goede oefening is prachtig.

Als je gezond bent ben je geestelijk en fysiek in evenwicht met jezelf en je omgeving. Dat evenwicht is niet statisch, maar net zo beweeglijk als het leven zelf en je gezondheid en je biografie speelt hierbij een rol. Wanneer je ziek bent zul je een nieuwe balans moeten zoeken.
"Wat mankeer je?" betekent ook: "Wat kom je tekort? Wat heb je nodig? En wat zou je nu zelf kunnen ontwikkelen om weer in dat gezonde midden te komen?"
Kunstzinnige therapie spreekt je aan op je eigen scheppende vermogen: salutogenese, het genezende principe dat in ieder mens te vinden is. Je brengt zelf veranderingen tot stand. Je leert waarnemen zonder oordeel, accepteren, en verwerken.
De natuur is daarbij ons voorbeeld. Warmte doet iets anders met je dan kou. Kleuren, vormen en materialen hebben hun eigen werking. Steviger worden of juist flexibeler, jezelf openen of beschermen, loslaten of grenzen leren zetten: de oefeningen spreken iets in jou aan wat nu nog ontoereikend is. Ik ondersteun jou in het vinden van je eigen regie.

Biografiewerk

Biografiewerk is inzicht krijgen in je eigen levensloop en de knooppunten die je tegenkomt, de wetmatigheden die daarin te vinden zijn en de rode draad die bij jou hoort. Jouw lijn wordt gevolgd van vroeger door het nu naar de toekomst. Hierbij horen gesprekken, kunstzinnig werk en (thuis-)opdrachten.
Ieder mensenleven is anders en de dingen die je meemaakt vormen jou tot wie je bent. Goed kijken naar wat er in jouw leven gebeurt zonder daar direct emotioneel over te worden is enorm verrijkend. Je leert je eigen sterkte kennen en wat je kunt gaan ontwikkelen. Je krijgt zicht op een hele landkaart, je eigen weg en je levensthema's en dat maakt dat jouw ervaringen -dus ook de negatieve- gereedschap kunnen worden voor een toekomst in vrijheid en met eigen regie.

Coaching

Individuele coaching helpt je om met behulp van een korte serie gesprekken, vragen en kunstzinnige oefeningen zicht te krijgen op je eigen functioneren thuis en op je werk. Het maakt helder waar je knelpunten zitten en hoe je daarmee aan de slag kunt. Het kan confronterend zijn maar ook uitnodigend en uitdagend en je nieuwe energie geven om je pad te vervolgen of juist een nieuw pad in te slaan.


http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-Tricolore-olieverf Privacyverklaring