Kunstzinnige Therapie beeldend

Biografiewerk

Coaching


http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-kleurencirkel-kleurpotlood

Kunstzinnige Therapie beeldend


Je werkt met tekenen, schilderen of boetseren. Je doet gerichte eenvoudige oefeningen en dit werkt door tot in je fysieke lichaam.
Het gaat niet om het maken van grote kunst. Je hoeft ook niet artistiek te zijn. De weg is belangrijker dan het resultaat. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen.
Als je gezond bent ben je geestelijk en fysiek in evenwicht met jezelf en je omgeving. Dat evenwicht is niet statisch, maar net zo beweeglijk als het leven, je gezondheid en je levensfase. Je biografie speelt hierbij een rol.
Als je ziek bent ben je letterlijk of figuurlijk uit dit evenwicht en moet je een nieuwe balans zoeken. "Wat mankeer je?" is ook: "Wat kom je tekort? Wat heb je nodig? En wat zou je zelf kunnen ontwikkelen om weer in dat gezonde midden te komen?" Kunstzinnige therapie spreekt je aan op je eigen scheppende vermogen: het genezende principe dat in ieder mens te vinden is.
Door kunstzinnig te werken breng je met hulp zelf veranderingen tot stand door goed waarnemen, erkennen zonder oordeel, accepteren, verwerken en veranderen. De natuur is daarbij ons voorbeeld. Warmte doet iets anders met je dan kou. Ook kleuren en vormen hebben hun eigen werking. Steviger worden of zachter, je openen of jezelf juist beschermen, loslaten of grenzen leren zetten: de oefeningen spreken iets in jou aan wat nog ontoereikend is.

Sinds november 2016 ben ik voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapie├źn (NVKT).
Op de website van de NVKT-oag kun je nog meer vinden over Kunstzinnige Therapie.

http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-grafietpotlood-greinen           http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-grafietpotlood-greinen           http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-waarnemend-tekenen          

http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-waarnemend-tekenen           http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-Tricolore-olieverf           http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-nat-in-nat-eekhoorn          

http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-waarnemend-tekenen           http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-aquaduct           http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-boetseren

Biografiewerk

Ieder mensenleven is anders en de dingen die je meemaakt vormen jou tot wie je bent. Goed kijken naar wat er in jouw leven gebeurt zonder daar meteen emotioneel over te worden is enorm verrijkend. Je leert je eigen sterkte kennen en je te ontwikkelen kanten. Je krijgt zicht op een hele landkaart, op je eigen rode draad en je levensthema's.
Dat maakt dat jouw ervaringen -dus ook de negatieve- gereedschap kunnen worden voor een toekomst in vrijheid. Bij biografiewerk horen gesprekken, kunstzinnig werk en (thuis-)opdrachten.

Coaching

Individuele coaching helpt je om met behulp van een korte serie gesprekken en vragen zicht te krijgen op je eigen functioneren thuis en op je werk. Het maakt helder waar je knelpunten zitten en hoe je daarmee aan de slag kunt. Het kan confronterend zijn maar ook uitnodigend en uitdagend en je nieuwe energie geven om je pad te vervolgen of juist een nieuw pad in te slaan.